Πώς να αυξήσετε την λίστα συνδρομητών σας και γιατί αυτό είναι κακή ιδέα

Περιεχόμενα

Για οποιαδήποτε online επιχείρηση, η δημιουργία μιας ισχυρής λίστας email είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί να έχει στην κατοχή της. Εξάλλου, το email marketing έχει μέση απόδοση επένδυσης 3800%, καθιστώντας το έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προσέγγισης και αλληλεπίδρασης με το κοινό σας. Τι γίνεται όμως αν δυσκολεύεστε να μεγαλώσετε τη λίστα email σας; Είναι καλή ιδέα να αγοράσετε μια λίστα email ή να χρησιμοποιήσετε δώρα για να αποκτήσετε γρήγορα συνδρομητές; Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των τακτικών και γιατί μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή σας.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς λιστών email

Η αγορά μιας λίστας email μπορεί να φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος για να επεκτείνετε γρήγορα τη λίστα email σας, αλλά υπάρχουν ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα σε αυτήν την προσέγγιση. Πρώτον, πολλά από τα άτομα στη λίστα μπορεί να μην ενδιαφέρονται για την επιχείρηση ή τα προϊόντα σας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να ασχοληθούν με τα email σας. Επιπλέον, η αγορά λιστών email μπορεί να βλάψει τη φήμη του domain σας ως αποστολέα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη “προσγείωση” των email σας στα εισερχόμενα των συνδρομητών σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα εμβαθύνουμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς λιστών email.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης Giveaways για να αποκτήσετε συνδρομητές

giveaway-winners-poster

Τα δώρα είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να εγγραφούν στη λίστα email σας. Τελικά, σε ποιον δεν αρέσει η ευκαιρία να κερδίσει κάτι δωρεάν; Ωστόσο, ενώ τα δώρα μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να εγγραφούν στη λίστα σας, μπορούν επίσης να προσελκύσουν άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για το βραβείο, όχι για την επιχείρησή σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης δώρων για να αποκτήσετε συνδρομητές.

τι γινεται με τις επιχειρησεις που χτιζουν τισ λιστεσ τους με λαθος τροπο

Η χρήση λιστών email κακής ποιότητας που λαμβάνονται μέσω δώρων ή αγοράζονται από αμφίβολες πηγές μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για μια επιχείρηση. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων που είχαν αρνητικά αποτελέσματα από τη χρήση λιστών email κακής ποιότητας:

Η εταιρεία Α είναι ένας μικρός διαδικτυακός λιανοπωλητής που αποφάσισε να αγοράσει μια μεγάλη λίστα email από έναν πωλητή που βρήκε στο διαδίκτυο. Η λίστα υποσχέθηκε να περιέχει χιλιάδες διευθύνσεις email ατόμων που ενδιαφέρονται για τον κλάδο τους. Ο λιανοπωλητής χρησιμοποίησε τη λίστα για να στείλει μια διαφημιστική καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Οι αναλογίες ανοίγματος ήταν πολύ χαμηλές και οι αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Μετά από έρευνα, ο πωλητής λιανικής ανακάλυψε ότι πολλές από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν μη έγκυρες, παλιές ή είχαν επισημανθεί ως ανεπιθύμητες. Αυτό σήμαινε ότι ο έμπορος λιανικής είχε σπαταλήσει σημαντικό χρόνο και χρήμα σε μια αναποτελεσματική καμπάνια που δεν είχε σχεδόν καθόλου πωλήσεις.

Η εταιρεία Β είναι μια startup που ήθελε να μεγαλώσει γρήγορα τη λίστα email της για να προωθήσει το νέο της προϊόν. Αποφάσισαν να κάνουν ένα δώρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενοι να χαρίσουν ένα δωρεάν προϊόν σε όλους όσους εγγράφηκαν στη λίστα email τους. Η καμπάνια ήταν πολύ επιτυχημένη και η εταιρεία απέκτησε γρήγορα χιλιάδες νέους συνδρομητές. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς τους συνδρομητές δεν ενδιαφέρθηκαν για το προϊόν τους και είχαν εγγραφεί μόνο για να λάβουν το δωρεάν δώρο. Αυτό οδήγησε σε χαμηλό ποσοστό αφοσίωσης, υψηλό ποσοστό απεγγραφής και χαμηλή απόδοση επένδυσης στις καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Η εταιρεία Γ είναι μια εταιρεία λογισμικού B2B που αγόρασε μια λίστα email από έναν προμηθευτή που ισχυρίζεται ότι προσφέρει υψηλής ποιότητας, επαληθευμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον κλάδο τους. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τη λίστα για να στείλει μια σειρά από στοχευμένες καμπάνιες email, αλλά διαπίστωσε ότι τα ποσοστά απόκρισης ήταν πολύ χαμηλά. Αφού διεξήγαγαν κάποια έρευνα, ανακάλυψαν ότι πολλές από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη λίστα ήταν είτε πλαστές είτε είχαν αγοραστεί από άλλους προμηθευτές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν αποκλειστικές της εταιρείας τους. Ως αποτέλεσμα, έχασαν σημαντικό χρόνο και πόρους σε αναποτελεσματικές καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έχασαν την εμπιστοσύνη τους με το κοινό-στόχο τους.

Αυτές οι περιπτωσιολογικές μελέτες απεικονίζουν τους κινδύνους από τη χρήση λιστών email κακής ποιότητας που λαμβάνονται μέσω δώρων ή αγοράζονται από αναξιόπιστες πηγές. Όχι μόνο μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν τη φήμη μιας επιχείρησης και να οδηγήσουν σε χαμηλά ποσοστά αφοσίωσης και υψηλά ποσοστά διαγραφής. Είναι απαραίτητο να επενδύσετε χρόνο και πόρους για να δημιουργήσετε οργανικά μια λίστα εμπλεκόμενων και ενδιαφερομένων email για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των εκστρατειών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Γιατί η ποιότητα είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα στο μάρκετινγκ μέσω email

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να εστιάσετε στον τεράστιο αριθμό των συνδρομητών στη λίστα email σας, η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ μέσω email. Το να έχετε μια μεγάλη λίστα email δεν θα σας κάνει πολύ καλό εάν τα άτομα στη λίστα δεν ενδιαφέρονται για την επιχείρηση ή τα προϊόντα σας. Σε αυτήν την ενότητα, θα μιλήσουμε για το γιατί η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα στο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να μεγαλώσετε τη λίστα email σας με τον σωστό τρόπο

Επομένως, εάν η αγορά λιστών email και η χρήση δώρων δεν είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αναπτύξετε τη λίστα email σας, τι πρέπει να κάνετε αντ ‘αυτού; Σε αυτήν την ενότητα, θα εξερευνήσουμε μερικές αποτελεσματικές στρατηγικές για την ανάπτυξη της λίστας email σας με τον σωστό τρόπο. Από τη δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου έως τη βελτιστοποίηση των φορμών συμμετοχής, θα σας δώσουμε τις συμβουλές και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια ισχυρή λίστα email που θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί.

Πώς να αποκτήσε μία ποιοτική λίστα συνδρομητών

Για να αναπτύξετε τη λίστα email σας με συνδρομητές υψηλής ποιότητας, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στη δημιουργία σχέσεων με το κοινό-στόχο σας και στην παροχή αξίας μέσω του περιεχομένου σας. Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε:

Προσφέρετε πολύτιμα κίνητρα: Δημιουργήστε πολύτιμα κίνητρα, όπως αποκλειστικό περιεχόμενο, εκπτώσεις ή δωρεάν, που σχετίζονται με το κοινό-στόχο σας, για να το ενθαρρύνετε να εγγραφεί στη λίστα email σας.

Χρησιμοποιήστε στοχευμένες φόρμες συμμετοχής: Χρησιμοποιήστε στοχευμένες φόρμες συμμετοχής στον ιστότοπό σας και στα κανάλια κοινωνικών μέσων για να τραβήξετε την προσοχή του ιδανικού κοινού σας και να το ενθαρρύνετε να εγγραφεί στη λίστα email σας.

Για παράδειγμα, ένας προπονητής γυμναστικής θα μπορούσε να προσφέρει ένα δωρεάν ebook σχετικά με τον προγραμματισμό υγιεινών γευμάτων για να ενθαρρύνει τους νέους συνδρομητές να εγγραφούν στη λίστα email τους. Εναλλακτικά, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια στοχευμένη φόρμα συμμετοχής στον ιστότοπό του για να προσφέρει δωρεάν συμβουλές στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Προσφέροντας πολύτιμα κίνητρα και χρησιμοποιώντας στοχευμένες φόρμες συμμετοχής, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν συνδρομητές υψηλής ποιότητας και να αναπτύξουν αποτελεσματικά τη λίστα email τους.

Συμπέρασμα

Αν και η αγορά συνδρομητών μπορεί να φαίνεται ελκυστική στην αρχή, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε. Αντίθετα, η καλύτερη πρακτική είναι να αυξήσετε τους συνδρομητές σας με οργανικό τρόπο, χρησιμοποιώντας διάφορες στρατηγικές όπως οι διαγωνισμοί, οι εκπτώσεις και οι προσφορές, αλλά πάνω από όλα με την παροχή ποιοτικού περιεχομένου και τη διατήρηση μιας καλής σχέσης με το κοινό σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο στόχος σας στο email marketing δεν είναι απλώς να αυξήσετε τον αριθμό των συνδρομητών σας, αλλά να δημιουργήσετε μια σταθερή και αληθινή σχέση με τους αναγνώστες σας. Αυτό μπορεί να προκύψει μόνο από μια αληθινή και ενεργή συμμετοχή από τη μεριά σας, μέσω της παροχής ποιοτικού περιεχομένου που θα ενδιαφέρει το κοινό σας.

Σε κάθε περίπτωση, θυμηθείτε ότι η αγορά συνδρομητών ή η απόκτηση τους μέσω διαγωνισμών και δωρεάν προσφορών μπορεί να φανεί πιο εύκολη και γρήγορη λύση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι βιώσιμη για την ανάπτυξη και την επιτυχία του email marketing σας. Μάλλον θα οδηγήσει σε έναν ανενεργό και αναξιόπιστο κατάλογο συνδρομητών που δεν θα αποδίδει σε πραγματικές πωλήσεις.

Σήμερα μάθατε ότι ενώ η απόκτηση συνδρομητών μέσω διαγωνισμών ή η αγορά λιστών email μπορεί να φαίνεται ως ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μεγαλώσετε τη λίστα email σας, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Αυτοί οι συνδρομητές χαμηλής ποιότητας μπορεί να μην ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας, με αποτέλεσμα χαμηλές αναλογίες ανοίγματος και κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και ενδεχομένως να βλάπτουν τη φήμη του email σας. Αντίθετα, μάθατε για τις βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη της λίστας email σας με συνδρομητές υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς πολύτιμων κινήτρων και της χρήσης στοχευμένων φορμών συμμετοχής. Εστιάζοντας στη δημιουργία σχέσεων με το κοινό-στόχο σας και παρέχοντας αξία μέσω του περιεχομένου σας, μπορείτε να προσελκύσετε συνδρομητές υψηλής ποιότητας που ενδιαφέρονται για αυτά που έχετε να προσφέρετε, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη αφοσίωση και πωλήσεις.


Εάν ψάχνετε για περισσότερες συμβουλές και στρατηγικές για την ανάπτυξη της λίστας συνδρομητών σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική και αναπτυσσόμενη λίστα συνδρομητών που θα οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις και ανναγνωρισιμότητα για την επιχείρησή σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν συνεδρία συμβουλευτικής.

 

Μετακινηθείτε στην κορυφή