Δωρεάν εργαλείο για Χάρτες Google. Μάθε σε ποια θέση εμφανίζεται η επιχείρησή σου.

Περιεχόμενα

Έχουμε αναλύσει στο παρελθόν τη σημασία της βελτιστοποίησης του Google My Business αλλά και της αύξησης των θετικών διαδικτυακών κριτικών μίας τοπικής επιχείρησης. Αν λοιπόν είστε ιδιοκτήτης μίας τέτοιας επιχείρησης (εστιατορίου, ξενοδοχείου, καφετέριας, κομμωτηρίου, σπα κτλ) τότε αυτό το εργαλείο είναι για εσάς.

Αν δεν έχετε μία από τις παραπάνω επιχειρήσεις και αναρωτιέστε αν το Τοπικό SEO και η βελτίωση της κατάταξής στους Χάρτες Google είναι για εσάς, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάστε ακριβώς τι είναι το τοπικό SEO και αν η επιχείρησή σας μπορεί να επωφεληθεί από αυτό.

Αλλά ας πάμε στο ψητό. Σας υποσχεθήκαμε ένα δωρεάν εργαλείο για να μάθετε ποια είναι η θέση κατάταξης της δική σας επιχείρησης στους Χάρτες Google αλλά να δείτε και τους ανταγωνιστές σας. Ας δούμε λοιπόν μαζί τον αναλυτικό οδηγό μας.

FREE Local Rank Checker

Το εργαλείο έρευνας κατάταξης μίας τοποθεσίας στους χάρτες Google μπορείτε να το δείτε πατώντας στο εικονίδιο. (Με τη λέξη τοποθεσία εννοούμε το Google My Business της επιχείρησης που εμφανίζεται στους Χάρτες Google)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ GOOGLE

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι η εικόνα από κάτω. Αρχίστε να πληκτρολογείτε την ονομασία της επιχείρησή σας μέσα στο πλαίσιο.

  Free Local Rank Checker Tool

  Όσο συνεχίζετε να πληκτρολογείτε, θα δείτε ότι σας βγάζει κάποιες προτεινόμενες επιχειρήσεις από κάτω.

  Burratino

  Μόλις επιλέξετε την επιχείρηση, θα πάτε στο επόμενο βήμα όπου θα σας ζητηθεί να βάλετε κάποιες λέξεις κλειδιά. Όπως θα δείτε και στην εικόνα, το εργαλείο σας προτείνει κάποιες. Εδώ π.χ. η πρόταση είναι “Ιταλικό εστιατόριο” και όχι τυχαία, καθώς η κύρια κατηγορία που έχει επιλέξει η επιχείρηση στο Google My Business είναι η κατηγορία “Ιταλικό εστιατόριο”. Αν δε σας ικανοποιεί αυτή η πρόταση, μπορείτε να βάλετε μία άλλη λέξη-κλειδί. Εδώ να σημειώσουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο μία αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες, απλά στείλτε μας ένα μήνυμα και θα ετοιμάσουμε εντελώς δωρεάν μία μελέτη για την επιχείρησή σας.

  burrattino main category
  burrattino keyword

  Αφού επιλέξετε τη λέξη-κλειδί, πατήστε το κουμπί “See current position” ώστε να δείτε ακριβώς τη θέση σας στους Χάρτες Google.

  SEE CURRENT POSITION IN GOOGLE MAPS

  Και εδώ θα δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

  • Βλέπουμε αρχικά τη μέση βαθμολογία της επιχείρησης στις γύρω περιοχές. Εδώ το Burrattino κατατάσσετε στη θέση 32 κατα μέσο όρο. Καταλαβαίνουμε κατευθείαν λοιπόν ότι είναι απίθανο κάποιος να βρει την επιχείρηση online. Εκεί δηλαδή που ψάχνουν όλοι για Ιταλικά εστιατόρια.
  • Αμέσως από κάτω βλέπουμε το ποσοστό ορατότητας το οποίο μας επιβεβαιώνει αυτό που μόλις είπαμε. Με 14% ορατότητα ουσιαστικά η επιχείρηση δεν είναι ορατή στους δυνητικούς πελάτες της.
  • Βλέπουμε από κάτω το πλήθος των ανταγωνιστών της επιχείρησης (142) αλλά και ποιοι είναι αυτοί. Το να γνωρίζει μία επιχείρηση ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της ώστε να τους παρακολουθεί είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στην κατάταξη στους Χάρτες Google.
  burrattino google map ranking

  Αυτά τα μπλε εικονίδια με το ερωτηματικό είναι επίσης σημεία όπου έχει η επιχείρηση μία συγκεκριμένη κατάταξη. Στην πλήρη έκδοση του εργαλείου έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που είδατε και πολλές παραπάνω. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε αποτελεσματικό Τοπικό SEO και να βελτιώνουμε την κατάταξη τοπικών επιχειρήσεων στους Χάρτες Google. Αν θέλετε να βοηθήσουμε και τη δική σας, είμαστε στη διάθεσή σας. Αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε άμεσα είναι να ελέγξετε και τη δική σας επιχείρηση!

  Μετακινηθείτε στην κορυφή