Νοέμβριος 2023

εικόνα ενός email που ανοίγεται σε laptop και έχει εδοποίηση για νέα εισερχόμενα

Παραδοσιμότητα emails. Τι είναι και πώς να τη βελτιώσετε.

Η παραδοσιμότητα ενός email είναι πολύπλοκη και μπορεί να είναι δύσκολο να την κατανοήσουν πολλές επιχειρήσεις. Σε αυτήν την ενότητα, θα καλύψουμε τέσσερα θέματα για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες της δυνατότητας παράδοσης ενός email στα εισερχόμενα του παραλήπτη.

Παραδοσιμότητα emails. Τι είναι και πώς να τη βελτιώσετε. Περισσότερα »

Η δύναμη των λέξεων-κλειδιών για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η δύναμη των λέξεων-κλειδιών για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στο σημερινό ψηφιακό τοπίο όπου όλα εναλλάσσονται με απίστευτη ταχύτητα, ένα πράγμα παραμένει σταθερό: η σημασία των τοπικών λέξεων-κλειδιών για την επιχείρησή σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που προσπαθεί να ξεχωρίσει σε τοπικό επίπεδο, αυτό το άρθρο είναι ο απόλυτος οδηγός σας για την κατανόηση και την αξιοποίηση της δύναμης των τοπικών λέξεων-κλειδιών (local SEO keywords). Θα εμβαθύνουμε στο τι είναι, γιατί έχουν σημασία και πώς να τις κάνουμε να λειτουργήσουν για εσάς. Ετοιμαστείτε να αναβαθμίσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να ενισχύσετε την προβολή της επιχείρησής σας ακριβώς εκεί που σας ενδιαφέρει – στην περιοχή σας.

Η δύναμη των λέξεων-κλειδιών για τις τοπικές επιχειρήσεις. Περισσότερα »

local-seo-dashboard

Ποια νούμερα να παρακολουθείτε για το Local SEO

Σε αυτό το δέκατο και τελευταίο μάθημα για το Τοπικό SEO, θα μιλήσουμε για το ποια νούμερα είναι σημαντικά να παρακολουθείτε για την επιχείρηση και πώς να το κάνετε. Στα προηγούμενα μαθήματα, καλύψαμε όλα τα σημαντικά σημάδια που επηρεάζουν τη σχετικότητα στις αναζητήσεις των χρηστών και τον τρόπο εμφάνισης της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Αλλά το να γνωρίζεις πώς να βελτιστοποιείς την επιχείρηση για το Local SEO είναι μόνο μέρος της μάχης.Πρέπει να ξέρετε πώς να μετράτε τα αποτελέσματά σας εάν θέλετε να διατηρήσετε τη δουλειά σας – είτε αναφέρετε σε έναν πελάτη είτε στο αφεντικό σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να παρουσιάσετε και πώς πρέπει να παρουσιάζεται.

Ποια νούμερα να παρακολουθείτε για το Local SEO Περισσότερα »

local-seo-more-ranking-factors

Παράγοντες κατάταξης στις τοπικές αναζητήσεις που συνήθως αγνοούμε

Σε αυτό το ένατο μάθημα για το Τοπικό SEO, θα μιλήσουμε για άλλα σήματα που επηρεάζουν την ορατότητα της τοπικής αναζήτησης. Στα προηγούμενα μαθήματα, καλύψαμε όλα τα σημαντικά σημάδια που επηρεάζουν την τοπική συνάφεια και τον τρόπο εμφάνισης της επιχείρησής σας στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Στο δεύτερο μάθημα μιλήσαμε για την ετήσια μελέτη Local Search Ranking Factors και στη συνέχεια καλύψαμε τα σημαντικότερα σήματα στα επόμενα μαθήματα. Σε αυτό το μάθημα, θα εξετάσουμε τους υπόλοιπους παράγοντες – παρόλο που δεν έχουν μεγάλο βάρος, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ταιριάζουν όλα μαζί στον τοπικό αλγόριθμο της Google. Θυμηθείτε, θα ξεχωρίσετε όταν κάνετε αυτό που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούν.

Παράγοντες κατάταξης στις τοπικές αναζητήσεις που συνήθως αγνοούμε Περισσότερα »

writing-google-posts

Δημοσιεύσεις Google. Το μυστικό σας όπλο για τις τοπικές αναζητήσεις.

Σίγουρα, θα μπορούσαμε να τα είχαμε συμπεριλάβει στο μάθημα για το Google My Business, αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτά τα μαθήματα σύντομα και εύπεπτα, και αν τα είχα συμπεριλάβει, θα έπρεπε να συνεχίσω για ακόμη περισσότερο, και θα άρχιζες να αναρωτιέσαι πότε θα σταματήσω να γράφω, και ίσως ακόμη και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε απλώς να δεσμευτείς για το μάθημα, κάτι που σίγουρα δε θέλαμε να συμβεί, γιατί αυτές οι πληροφορίες είναι πραγματικά καταπληκτικές. Σοβαρά, αυτές οι δυνατότητες είναι ισχυρές και οι περισσότερες επιχειρήσεις και οι έμποροι δεν τις χρησιμοποιούν καθόλου, οπότε θεωρήσαμε ότι άξιζε να αφιερώσουμε ένα ολόκληρο μάθημα μόνο σε αυτά τα στοιχεία.

Δημοσιεύσεις Google. Το μυστικό σας όπλο για τις τοπικές αναζητήσεις. Περισσότερα »

local-seo-google-my-business

Google My Business. Η επιχείρηση που έχετε και δεν της δίνετε σημασία.

Το προφίλ σας στο Google My Business – ή GMB – είναι η καταχώριση της επιχείρησής σας στο Google, όπου μπορείτε να ενημερώσετε την Google για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας. Είναι μια άμεση επικοινωνία με την Google σχετικά με την επιχείρησή σας. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στους χρήστες σε διάφορες τοποθεσίες. Η πιο συνηθισμένη τοποθεσία είναι το πλαίσιο του πίνακα που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν κάποιος αναζητά το όνομα της επιχείρησής σας. Οι πληροφορίες σας για το GMB εμφανίζονται επίσης εάν εμφανιστείτε στο πακέτο χάρτη ή ως αποτέλεσμα στη σελίδα τοπικού εύρεσης, η οποία εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο “περισσότερα μέρη” στο κάτω μέρος του πακέτου χάρτη. Οι πληροφορίες σας για το GMB εμφανίζονται επίσης κάθε φορά που κάποιος αναζητά την επιχείρησή σας στους Χάρτες Google. Όμως, όπως είπα, το πιο κοινό σημείο που εμφανίζονται οι πληροφορίες σας στο Google My Business είναι στο προφίλ GMB, το οποίο είναι το πλαίσιο πληροφοριών που εμφανίζεται στα δεξιά των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν κάποιος αναζητά την επιχείρησή σας.

Google My Business. Η επιχείρηση που έχετε και δεν της δίνετε σημασία. Περισσότερα »

google-reviews-restaurant

Διαχείριση κριτικών Google

Οι κριτικές δεν είναι σημαντικές μόνο για τους πιθανούς πελάτες, αλλά αποτελούν σημαντικό παράγοντα στον τοπικό αλγόριθμο της Google. Θυμηθείτε – ο τοπικός αλγόριθμος της Google βασιζόταν πάντα σε οντότητες και οι κριτικές πελατών είναι βασικά δεδομένα οντοτήτων που προέρχονται από τους πελάτες σας. Σκεφτείτε πώς αποφασίζετε να επισκεφτείτε μία τοπική επιχείρηση – πρώτα θα διαβάσετε τις κριτικές τους. Σωστά; Θέλετε να δείτε τι σκέφτονται οι άλλοι. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι πλέον εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές όσο εμπιστεύονται μια κριτική από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς τους. Εάν μια επιχείρηση έχει κακές κριτικές, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πάτε εκεί (ειδικά αν η επιχείρηση δεν απαντάει καν). Ο αλγόριθμος της Google χρησιμοποιεί κριτικές με τον ίδιο τρόπο – εάν μια επιχείρηση έχει κακές κριτικές και η επιχείρηση δεν απαντάει σε αυτές, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Διαχείριση κριτικών Google Περισσότερα »

Μετακινηθείτε στην κορυφή