Το μέλλον του email marketing: Η τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορεί αυξήσει τα έσοδά σας.

Περιεχόμενα

Το email marketing υπάρχει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί δραματικά. Με την άνοδο της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και των Big Data, το email marketing έχει γίνει πιο εξατομικευμένο και βασισμένο στα δεδομένα από ποτέ. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον του email marketing και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη και την εξατομίκευση για να βελτιώσετε συνολικά τις καμπάνιες σας.

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πώς μπορεί να βοηθήσει τις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email; Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ανάπτυξη συστημάτων υπολογιστών που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν συνήθως ανθρώπινη νοημοσύνη. Αυτό περιλαμβάνει εργασίες όπως η αναγνώριση ομιλίας, η αναγνώριση εικόνας και η λήψη αποφάσεων. Όσον αφορά το μάρκετινγκ μέσω email, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για να αναλύσετε τα δεδομένα σας και να κάνετε προβλέψεις για το κοινό σας.

Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την καλύτερη στιγμή για να στείλετε email, να προβλέψετε ποιες γραμμές θέματος θα ανοίξουν περισσότερο και να καθορίσετε το ιδανικό περιεχόμενο για κάθε παραλήπτη. Αυτό σας επιτρέπει να στοχεύσετε το κοινό σας πιο αποτελεσματικά και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από τις καμπάνιες σας.

0
%

Το open rate μη εξατομικευμενων καμπανιων

0
%

Το open rate εξατομικευμενων καμπανιων

Ένας άλλος τρόπος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email είναι μέσω της εξατομίκευσης. Η εξατομίκευση είναι η διαδικασία προσαρμογής του περιεχομένου σας στον μεμονωμένο παραλήπτη και έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα του Epsilon, οι εξατομικευμένες καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν υψηλότερο open rate (29%) σε σύγκριση με τις μη εξατομικευμένες καμπάνιες (21%).

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξατομίκευσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, όπως η χρήση του ονόματος του παραλήπτη στη γραμμή θέματος, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας ή του ιστορικού αγορών στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η προσφορά εξατομικευμένων προτάσεων προϊόντων με βάση το ιστορικό περιήγησής του και αγορών του. Το AI μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία χρησιμοποιώντας δεδομένα για να προβλέψετε ποιες στρατηγικές εξατομίκευσης θα είναι πιο αποτελεσματικές για κάθε μεμονωμένο παραλήπτη.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι η χρήση προγνωστικής νοημοσύνης για την πρόβλεψη της πιθανότητας ενός πελάτη να κάνει μια αγορά με βάση τη συμπεριφορά του. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει το ιστορικό αγορών τους, τις σελίδες που έχουν επισκεφτεί στον ιστότοπό σας και άλλα δεδομένα για να καθορίσει ποια προϊόντα είναι πιο πιθανό να αγοράσουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε στοχευμένες, εξατομικευμένες καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενθαρρύνουν να κάνουν μια αγορά.

Θέλετε να δείτε πώς το κάνουμε εμείς;

Αναλυτικός οδηγός των predictive analytics που χρησιμοποιούμε

Διαβάστε εδώ

Ένα άλλο παράδειγμα εξατομίκευσης που βασίζεται σε AI είναι η ανάλυση συναισθήματος. Η ανάλυση συναισθήματος είναι η διαδικασία προσδιορισμού του συναισθηματικού τόνου ενός κειμένου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξατομίκευση των καμπανιών email σας με βάση το πώς αισθάνεται το κοινό σας για την επωνυμία σας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει αφήσει ένα αρνητικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανάλυση συναισθήματος για να προσδιορίσετε τα συναισθήματά του για την επωνυμία σας και να προσαρμόσετε το περιεχόμενο του μηνύματός σας για να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες του.

Το AI μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε την διαδικασία εξατομίκευσης χρησιμοποιώντας δεδομένα για να προβλέψετε ποιες στρατηγικές που θα είναι πιο αποτελεσματικές για κάθε μεμονωμένο παραλήπτη.

Τέλος, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email προβλέποντας ποια κανάλια θα είναι πιο αποτελεσματικά για την προσέγγιση κάθε μεμονωμένου παραλήπτη. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να λαμβάνουν email, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις push. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά κάθε παραλήπτη για να καθορίσει ποιο κανάλι θα είναι πιο αποτελεσματικό για την προσέγγισή τους, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε το κοινό σας με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο.

Συμπερασματικά, το μέλλον του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και του μάρκετινγκ γενικότερα αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της εξατομίκευσης για να προσεγγίσετε το κοινό σας με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσετε τα δεδομένα σας, να προβλέψετε την καλύτερη στιγμή για να στείλετε email και να εξατομικεύσετε το περιεχόμενό σας, μπορείτε να βελτιώσετε τις καμπάνιες email σας και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αν τα predictive analytics δεν έγιναν κατανοητά, μην ανησυχείτε; Ζητήστε μας μία δωρεάν παρουσίαση της υπηρεσίας μας για σας δείξουμε πώς χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη στην email marketing στρατηγική μας.

Μετακινηθείτε στην κορυφή