Ο απολυτος οδηγος για το email marketing για αρχαριους

Περιεχόμενα

Το email marketing είναι ένας οικονομικά αποδοτικός και ισχυρός τρόπος για τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν και να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους. Παρά την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων καναλιών ψηφιακού μάρκετινγκ, το email εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας με το κοινό σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας παρέχουμε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του τι είναι το email marketing, πώς λειτουργεί και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Τι είναι το Email Marketing;

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η διαδικασία αποστολής email στους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες σας με στόχο τη δημιουργία σχέσεων, την αύξηση των πωλήσεων και την προώθηση της επωνυμίας σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικά δελτία, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συναλλαγών και πολλά άλλα. Ο στόχος του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και αφοσίωση με το κοινό σας και να διατηρήσει την επωνυμία σας κορυφαία με τους πελάτες σας.

Γιατί είναι σημαντικό το email marketing;

Το email marketing είναι σημαντικό για διάφορους λόγους:

 

    1. Στοχευμένη προσέγγιση χρηστών: Με το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να στοχεύσετε τα μηνύματά σας σε συγκεκριμένα τμήματα του κοινού σας με βάση τα ενδιαφέροντά τους, τη συμπεριφορά και τα δημογραφικά τους στοιχεία. Αυτό σας επιτρέπει να προσεγγίσετε τα σωστά άτομα με το σωστό μήνυμα την κατάλληλη στιγμή.
    2. Μετρήσιμα αποτελέσματα: Σε αντίθεση με πολλές άλλες μορφές μάρκετινγκ, το email marketing είναι εξαιρετικά μετρήσιμο. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναλογίες ανοίγματος, τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων, τις μετατροπές και πολλά άλλα. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας και να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας με την πάροδο του χρόνου.
    3. Οικονομικό: Το μάρκετινγκ μέσω email είναι μια από τις πιο οικονομικές μορφές μάρκετινγκ που υπάρχουν. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης όπως οι τηλεοπτικές ή έντυπες διαφημίσεις, το μάρκετινγκ μέσω email μπορεί να γίνει με ένα κλάσμα του κόστους και με πολύ υψηλότερη απόδοση επένδυσης.
    4. Δημιουργία σχέσεων: Το μάρκετινγκ μέσω email σάς επιτρέπει να οικοδομείτε σχέσεις με τους πελάτες σας παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες και αλληλεπιδρώντας μαζί τους σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καθιερώσετε την επωνυμία σας ως αξιόπιστο πόρο και να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών με την πάροδο του χρόνου.

  1.  

  1.  

Πώς να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ μέσω email

Το να ξεκινήσετε με το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ξεκινήσετε:

 

    1. Δημιουργήστε τη λίστα email σας: Η λίστα email σας είναι το θεμέλιο των προσπαθειών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Για να δημιουργήσετε τη λίστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας, να προσφέρετε ένα κίνητρο στα άτομα να συμμετάσχουν στη λίστα σας (όπως έκπτωση ή δωρεάν eBook) και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι συλλέγετε διευθύνσεις email μόνο από άτομα που έχουν συμφωνήσει ρητά να λαμβάνουν τα email σας.
    2. Επιλέξτε έναν πάροχο υπηρεσιών email: Ένας πάροχος υπηρεσιών email (ESP) είναι μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις καμπάνιες email σας και να στέλνετε email στη λίστα σας. Υπάρχουν πολλά ESP για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Mailchimp, Constant Contact και AWeber. Επιλέξτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.
    3. Δημιουργήστε τα email σας: Τα email σας πρέπει να είναι επαγγελματικά, καλά σχεδιασμένα και στοχευμένα στο κοινό σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια σαφή παρότρυνση για δράση (όπως “Κάντε κλικ εδώ για αγορά τώρα”) και έναν εύκολο τρόπο για να διαγραφούν οι χρήστες.
    4. Τμηματοποίηση της λίστας σας: Η τμηματοποίηση της λίστας σας σάς επιτρέπει να στέλνετε περισσότερα στοχευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων με βάση τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ξεχωριστά τμήματα για αγοραστές για πρώτη φορά, συχνούς αγοραστές και όσους έχουν εγκαταλείψει τα καλάθια αγορών τους.
    5. Δοκιμή και βελτιστοποίηση: Πάντα να δοκιμάζετε τα email σας πριν τα στείλετε σε ολόκληρη τη λίστα σας. Δοκιμάστε πράγματα όπως γραμμές θέματος, συχνότητα αποστολής και πολλά άλλα. Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα από τις δοκιμές σας για να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας και να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας με την πάροδο του χρόνου.

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ήδη, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή. Ζητήστε μας μία δωρεάν παρουσίαση της υπηρεσίας μας.

Μετακινηθείτε στην κορυφή